Ирмологий

Written by Юстин Зографски

Излезе от печат фототипно издание на Ирмология на Ангел Севлиевец.

Новото издание е поправено на някои места и изправено ортографски от г-н Андрей Касабов.

По-подробно може да прочетете тук: http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=112895

Нова книга

Written by Юстин Зографски
Излезе от печат нова книга "Възможно ли е мъртви да възкръсват?", издание на Зографския манастир в Света Гора, с автор иеродякон Юстин Зографски.
Книгата е сборник от свидетелства за мъртви, които са били възкресявани и за светии, които са възкресявали със силата на възкръсналия Господ наш Иисус Христос. Темата за възкресението е не само интересна, но и една от най-важните за нашето спасение. Надаваме се написаното да помогне за укрепване на вярата на всички, които са възлюбили явяването на нашия Господ и Спасител Иисус Христос.

Приятно четене!

Нови пеенки

Written by Юстин Зографски

Излязоха от печат фототипни издания на Псалтикийна Утренна и Псалтикойна Литургия от М. Поптеодоров. Литургията е допълнена с някои новонабрани песнопения. Излезе от печат и съвсем нов молебен канон към св. Йоан Рилски на бългаски език, джобен формат,  мое творение. Ще ги намерите в Софийските църковни книжарници.

Нов Паримийник

Written by Юстин Зографски

Излезе от печат нов "Паримийник".
Новото издание е допълнено с всички текстове, които липсваха в старото, и са дадени пълните текстове, като например паримиите на св.пророк Илия. Включени са също всички паримии (15) на Велика Събота, апостолските (които не са едни и същи за всички апостоли), и паримиите на някои светии, които се празнуват в Зографския манастир, който и финансира изданието.
Новият Паримийник е с нов набор, шит, с луксозна подвързия от плат и две лентички за отбелязване на страниците.
Можете да го намерите в книжарниците на столичните храмове "Св. Неделя", "Св. Седмочисленици" и "Св. Петка Самарджийска", както и в книжарниците на ул. "Цар Самуил" 111 и "Лествица", на ул."Хан Крум" 20.